Скоро Україна буде купувати газ по 400 доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скоро Україна буде купувати газ по 400 доларів

Енергетика
1760
У четвертому кварталі 2011 року, навіть з урахуванням знижки в 100 доларів, Росія буде продавати Україні газ по 400 доларів за тисячу кубічних метрів.
Про це повідомив заступник директора департаменту нафти та газу Міненерго Костянтин Бородін.
Також за його словами, у третьому кварталі газ коштуватиме 350 доларів за тисячу кубометрів. Зростання цін пов'язане з несподіваним подорожчанням нафти через події на Близькому Сході, пише газета Сегодня.
"Це серйозно погіршило торговельний баланс України, адже за підсумками I кварталу перевищення імпорту над експортом становило більше 1,55 млрд. доларів, хоча рік тому було навпаки - продали більше на 180,6 млн., в основному це через дорогий газ", - зазначив економіст Віктор Лисицький.
Експерти, опитані виданням, вважають, що переговори між "Нафтогазом" і "Газпромом" знову застопорилися, адже не зважаючи на анонсований Кабміном приїзд до Києва глави "Газпрому" Олексія Міллера, він так і не з'явився в Україні. "Швидше за все, робочій групі не вдалося домовитися про щось конкретне, тому й не приїхав. Поки Росію все влаштовує, незважаючи на вимоги не лише Європи, але й України знизити ціну", - зазначив незалежний експерт Валентин Землянський.
Міністр ПЕК тіньового Кабміну Олександр Гудима в свою чергу заявив, що відсутність прогресу на переговорах говорить про те, що Росія розраховує: нам нікуди буде подітися напередодні зими без газу, і своєю непоступливістю поступово дотискає Україну, схиляючи її до вступу до Митного союзу.
Нагадаємо, що в Митному союзі Москва обіцяє Україні газ по 200 доларів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас