Печерський райсуд Києва почав попереднє судове слухання у справі Луценка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Печерський райсуд Києва почав попереднє судове слухання у справі Луценка

Кримінал
2041
У Печерському районному суді м. Києва розпочалося попереднє судове слухання у справі колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, повідомляє кореспондент РБК-Україна.
Засідання є відкритим, хоча раніше повідомлялося, що воно буде закритим. Втім, потрапити до судової зали вкрай важко, оскільки вона дуже невелика і швидко заповнилася людьми.
Луценко і його захист звернулися з клопотанням про відвід судді. На теперішній момент в засіданні суду оголошено перерву для ухвалення рішення з даного клопотанням. Судове засідання веде суддя Сергій Вовк.
Водночас під будівлею Печерського райсуду зібралося близько 200 чоловік. Прихильники Луценка вимагають, щоб суд випустив екс-міністра зі слідчого ізолятора.
Як повідомлялося, 17 травня Генеральна прокуратура України (ГПУ) направила кримінальну справу проти Луценка з обвинувальним висновком до Печерського райсуду для розгляду по суті.
Відзначимо, Луценко 22 квітня оголосив безстрокове голодування, підкресливши, що це для нього єдина можливість виразити свій протест проти незаконного утримання під вартою.
Раніше, 13 травня, заступник генерального прокурора України Анатолій Пришко заявив, що ГПУ не має підстав для зміни запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою Луценко. За його словами, це питання перебуває виключно в компетенції слідчого та суду. Він зазначив, що оголошення голодування Луценка "є ні чим іншим, як тиском на органи прокуратури, суд і громадськість з метою уникнення кримінальної відповідальності і спотворення громадської думки про вчинені ним злочини".
Нагадаємо, Печерський районний суд м. Києва 29 квітня за поданням слідчого ухвалив рішення про обмеження часу ознайомлення захисників Луценка з матеріалами кримінальної справи до 16 травня. 9 травня ц.р. у ГПУ повідомили, що екс-міністр внутрішніх справ Луценко переведений до медчастини Лук'янівського СІЗО в Києві. Пізніше його перевели в цивільну поліклініку. За висновками докторів медичних наук провідних установ міністерства охорони здоров'я з гастроентерології, кардіології та ендокринології, загальний стан здоров'я Луценка було визнано задовільним, в застосуванні заходів примусового годування екс-міністр не потребував.
Варто відзначити, що Луценко був затриманий 26 грудня 2010 Апеляційний суд Києва 21 квітня ц.р. продовжив йому запобіжний захід у вигляді перебування під вартою до 26 травня 2011 р. за поданням ГПУ.
26 січня Луценкові було висунуто остаточне звинувачення у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб), ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 3 ст. 364 КК України (зловживання владою і службовим становищем, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам громадян, вчинене працівником правоохоронного органу).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас