ДПСУ: З початку року в Україні ліквідовано більше 50 конвертаційних центрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПСУ: З початку року в Україні ліквідовано більше 50 конвертаційних центрів

Кримінал
1541
Силами Державної податкової служби і Державної податкової міліції з початку року ліквідовано більше 50 конвертаційних центрів. Про це в інтерв'ю "5 каналу" повідомив заступник голови ДПСУ Олександр Клименко.
"Сьогодні ДПСУ, Державна податкова міліція мають дуже успішні результати. З початку року ліквідовано більше 50 конвертаційних центрів. Силами податкової міліції гроші, які вони вкрали в держави, були повернені і триває робота щодо повернення їх у державний бюджет. А економічний ефект від цієї роботи є перш за все категорією того якісного відпрацювання підприємств-інструментів", - повідомив Клименко
Він також додав, що ДПСУ зменшила кількість перевірок фізичних та юридичних осіб підприємців на 54% в порівнянні з минулим роком.
"Податкова служба відпрацьовує ті підприємства, які підпадають під систему ризику. Наразі скорочено кількість перевірок підприємців, фізичних, юридичних осіб на 54% в порівнянні з минулим роком", - зазначив Клименко.
Заступник голови ДПСУ повідомив, що кількість фізичних осіб-підприємців в Україні збільшується, і в цьому вже є тенденція.
"Насправді цифри виглядають так: в Україні не зменшується, а збільшується кількість фізичних осіб-підприємців, і якщо на початок року було 2 млн 424 тис. осіб, то сьогодні це 2 млн 448 тис., тобто приріст відбувся майже на 24 тис.", - зазначив Клименко.
"Є деяке скорочення платників податків, які платять фіксований податок, і є незначне коливання фізичних осіб, які працюють на спрощеній системі. Але треба взяти до уваги, що кількість підприємців, які обрали загальну систему оподаткування, зросла на 163 тис. Тому правильно буде говорити, що немає скорочення чисельності, а є перехід з однієї системи оподаткування на іншу", - підсумував чиновник.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас