Партнер BP виплатить компанії 1,1 млрд дол компенсації за розлив нафти в Мексиканській затоці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Партнер BP виплатить компанії 1,1 млрд дол компенсації за розлив нафти в Мексиканській затоці

141
Японська фінансова корпорація Mitsui & Co виплатить $1,1 млрд британської нафтової компанії BP у вигляді компенсації збитку від розливу нафти в Мексиканській затоці, йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті BP.
Mitsui належало 10% свердловини родовища Macondo, що розробляється на платформі Deepwater Horizon, яка вибухнула 20 квітня 2010 року. Жертвами аварії стали 11 людей, а у води затоки потрапило близько 760 млн літрів нафти.
Збиток BP від ​​розливу нафти склав $41 млрд.
Крім Mitsui, ВР судиться з власником платформи Deepwater Horizon компанією Transocean Ltd. ВР вимагає, щоб вона компенсувала всі $40 млрд, які компанія витратила на ліквідацію наслідків витоку нафти.
Також ВР подала позов проти компанії Cameron International, яка виготовила превентора - пристрій, який повинен був герметизувати гирлі свердловини в надзвичайній ситуації. "Встановлений на платформі Deepwater Horizon противикидний механізм представляв небезпеку, що стало причиною такої масштабної шкоди, травм і втрат, а також посилило ступінь завданої ВР шкоди в результаті прориву свердловини, - наполягає ВР. - Допущені помилки призвели до втрати контролю над свердловиною та подальшого витоку нафти".
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас