Білорусь отримає 1-й транш кредиту ЄврАзЕС на 800 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь отримає 1-й транш кредиту ЄврАзЕС на 800 млн дол

Казна та Політика
123
Білорусь отримає перший транш кредиту Антикризового фонду Євразійського економічного співтовариства (ЄврАзЕС) обсягом 800 млн дол влітку 2011 р., другий транш на суму більше 400 млн дол - восени ц.р., повідомив у бесіді з журналістами прем'єр- міністр Білорусі Михайло Мясникович. "Перший транш кредиту оцінюється в 800 млн дол, десь на початку осені буде другий транш, не набагато більше 400 млн дол", - повідомив він, передає РБК.
"Ми фактично погодили з керівництвом уряду Російської Федерації так звану матрицю, де передбачили відповідні зобов'язання білоруської сторони і відповідну кредитну підтримку з боку Антикризового фонду ЄврАзЕС. Планується, що наприкінці травня - початку червня будуть ухвалені відповідні рішення, на підставі яких будуть надані зовнішні запозичення", - сказав М. Мясникович.
Нагадаємо, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін повідомив у Мінську, що планований обсяг кредиту Білорусі з антикризового фонду ЄврАзЕС складе 3 млрд дол за 3 роки. При цьому він не уточнив, який обсяг коштів буде надано в 2011 р. При цьому міністр повідомив, що Білорусі доведеться звернутися до МВФ за кредитом, якщо доходи від приватизації активів не перевищать 7,5 млрд дол за 3 роки. "У Білорусі достатньо активів, щоб забезпечити стабілізацію економіки та валютної системи. Якщо активи не будуть реалізовані в цьому обсязі, тоді потрібно звертатися до МВФ", - зауважив Кудрін.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас