Росія готова купити білоруський держпакет акцій в "Белтрансгазі" за 2,5 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія готова купити білоруський держпакет акцій в "Белтрансгазі" за 2,5 млрд дол.

Казна та Політика
281
Росія готова купити білоруський держпакет акцій в "Белтрансгазі" за 2,5 млрд дол., повідомив прем'єр-міністр Білорусії Михайло Мясникович, передає РБК.
"Російська сторона готова наш пакет "Белтрансгазу" купити за 2,5 млрд дол.", - сказав М.Мясникович, відзначивши, що це питання розглядається комплексно.
"Мова йде не просто про продаж - продали і забули. Треба, щоб підприємство працювало, щоб труби були зв'язані, щоб ішов транзит, певні кошти йшли до бюджету. Одночасно ми ведемо роботу і за прогнозом цін", - повідомив прем'єр-міністр.
Відзначимо, що з 2007 р. по 2010 м. "Газпром" викупив 50% акцій ВАТ "Белтрансгаз" за 2,5 млрд дол. Пізніше "Газпром" заявляв про готовність викупити контрольний пакет. Білоруська сторона готова була поступитися контролем в газотранспортному монополісті в обмін на низькі ціни на газ.
Стосовно підприємства "Бєларуськалій" М.Мясникович сьогодні повідомив, що щодо нього підписана програма дій, яка не передбачає його продаж. Заплановано створення додаткових потужностей на Старобінському і Петриківському родовищах з метою збільшення об'єму видобутку калійних солей.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас