TEPCO заявила про масштабний витік радіоактивної води з "Фукусіми" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

TEPCO заявила про масштабний витік радіоактивної води з "Фукусіми"

Енергетика
764
Компанія-оператор аварійної японської АЕС "Фукусіма-1" заявила про масштабний витік радіоактивної води, рівень радіації якої перевищує допустиму норму в 100 разів, повідомляє агентство Reuters.
За даними TEPCO, витік, який був виявлений 11 травня, почався рано вранці напередодні і тривав близько 41 години. При цьому в морі з резервуару в третього енергоблоку станції вилилося, щонайменше, 250 кубометрів радіоактивної води з рівнем вмісту радіоактивних речовин близько 20 терабекерелів.
Раніше сьогодні повідомлялося, що до узбережжя японської префектури Фукусіма прибув плавучий саркофаг, призначений для поховання радіоактивної води з аварійної атомної електростанції. Забруднену небезпечними елементами воду відкачають, щоб ліквідатори аварії не піддавалися додатковому опроміненню.
За даними оператора АЕС, енергетичної компанії Tokyo Electric Power Co. (TEPCO), танкер-саркофаг зможе вміщати приблизно 10 тис. тонн брудної води. При цьому на реакторах станції "Фукусіма-1" використовувалося близько 13 тис. тонн води.
Також стало відомо, що Організація Об'єднаних Націй (ООН) проведе всебічне вивчення наслідків аварії на АЕС "Фукусіма-1" - зокрема, дослідження впливу "атомної кризи" на здоров'я людей, стан довкілля і безпеку продуктів харчування.
За словами генсека ООН Пан Гі Муна, результати цього дослідження будуть представлені у вересні 2011 р. на щорічній нараді Генеральної Асамблеї ООН, передає Reuters.
Нагадаємо, 11 березня 2011 р. в Японії стався землетрус магнітудою 9. Підземні поштовхи і цунамі зруйнували інфраструктуру північно-східних районів країни і вивели з ладу систему охолодження реакторів на АЕС "Фукусіма-1", що призвело до пожеж, декількох вибухів і витоку радіації на цьому підприємстві. За офіційною інформацією, жертвами стихії стали 15 тис. 57 осіб, доля ще 9 тис. 121 людини залишається невідомою.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас