Нємцов: Тимошенко не думала про майбутнє, підписавши угоди з газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нємцов: Тимошенко не думала про майбутнє, підписавши угоди з газу

Енергетика
1048
Російський політик Борис Нємцов вважає, що коли лідер БЮТ Юлія Тимошенко підписувала газові контракти, вона не думала про майбутнє країни. Тимошенко переслідувала іншу мету - як виграти на майбутніх виборах.
Про це опозиціонер заявив у прямому ефірі одного з телеканалів під час обговорення кримінальної справи стосовно Юлії Тимошенко.
"Тимошенко - це Леся Українка, рятівниця українського народу. Я пам'ятаю як вона була одягнена, коли приїхала, що Путін забув про газ! Своїм візитом вона просто хотіла врятувати свою репутацію. Вони сиділи день і ніч, і уклали договір. Для Юлії Володимирівни, як для політика, це було круто. Вона просто не думала про майбутнє. Тимошенко думала як виграти на виборах і стати президентом".
Генпрокуратура України встановила, що Юлія Тимошенко одноосібно - без узгодження з урядом - підписала газові угоди з Росією у січні 2009 року. Таким чином вона завдала гігантський збиток країні, заявив раніше генпрокурор Віктор Пшонка.
ГПУ порушила кримінальну справу проти Тимошенко за фактом перевищення службових повноважень при укладенні в 2009 році контрактів на постачання газу. Вже тоді екс-президент Віктор Ющенко звинуватив Тимошенко в невиконанні його директив на ведення газових переговорів, а підписані угоди назвав невигідними для країни.
Нагадаємо, що 19 січня 2009 року Україна і Росія підписали угоду, за якою ціна російського газу розраховується за формулою, прив'язаною до вартості світових нафтопродуктів. Цьому передував черговий "газовий конфлікт", який спалахнув між Києвом і Москвою в грудні 2008 року. Сторони не змогли домовитися про постачання газу в Україну і його транзит до Європи, в результаті в перші дні 2009 року Росія припинила поставки газу в Україну через відсутність контракту.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас