Опитування: Україна Європі потрібна як джерело дешевих ресурсів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Україна Європі потрібна як джерело дешевих ресурсів

552
Більшість українців виступають за вступ країни до Європейського Союзу, хоч і визнають, що нашу країну в ЄС розглядають як джерело дешевих ресурсів.
Репрезентативне опитування населення проводилося в квітні 2011 року незалежним дослідницьким інститутом IFAK на замовлення медіаконцерн Deutsche Welle. У рамках дослідження було опитано 1000 українців.
Чверть опитаних (25%) вважають, що Україна служить свого роду "містком" між Росією і Європою. 18% відповіли, що в Європі Україну сприймають як надійного стратегічного партнера. Між тим 26% дотримуються думки, що нашу країну європейці бачать перш за все як постачальника дешевої сільськогосподарської і промислової продукції, а також робочої сили. Ще 14% вважають, що Україна не грає жодної ролі на міжнародній арені.
74% опитаних виступають за членство України в ЄС. Більше половини з них (57%) прагнуть до вступу в європейське товариство якнайшвидше - протягом наступних десяти років. 17% вважають, що такий крок доцільний через десять чи більше років. 18% взагалі відкидають можливість вступу України в ЄС.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас