"Лукойл" і ERG Renew створюють СП у сфері відновлюваних джерел енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Лукойл" і ERG Renew створюють СП у сфері відновлюваних джерел енергії

Енергетика
180
ТОВ "Лукойл-Екоенергія"(100-відсоткове дочірнє підприємство ВАТ "Лукойл") та італійська компанія ERG Renew підписали сьогодні угоду про створення на паритетній основі спільного підприємства (СП) LUKErg Renew. Як повідомила прес-служба російської компанії, відповідно до бізнес-плану СП буде працювати в сфері поновлюваних джерел енергії на території Болгарії і Румунії, а потім України та Росії, передає РБК.
Сторони, йдеться у повідомленні, внесуть до статутного капіталу СП 35 тис. євро пропорційно своїм часткам участі. Його створення має дістати схвалення відповідних антимонопольних органів. Бізнес-план СП планується узгодити і затвердити до кінця 2011 р.
Пріоритетними напрямками діяльності ТОВ "Лукойл-Екоенергія" є проекти з використання енергії води, вітру і сонця. Підприємство приступило до операційної діяльності на початку 2011 р. Наразі до складу організації входять Білоріченська, Краснополянська, Майкопська і Цимлянська ГЕС загальною потужністю 296,8 МВт.
ERG Renew входить до групи компаній ERG (Італія) і здійснює діяльність у сфері відновлювальної енергетики, перш за все вітряної. Компанія, зокрема, експлуатує 8 вітроенергетичних станцій (ВЕС) загальною потужністю 246 МВт в Італії і 6 ВЕС загальною потужністю 64,4 МВт у Франції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас