Мінфін Греції: Fitch знизило рейтинг країни на помилкових чутках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Греції: Fitch знизило рейтинг країни на помилкових чутках

Казна та Політика
196
Грецьке Міністерство фінансів розкритикувало міжнародне кредитне агентство Fitch за зниження рейтингу країни відразу на кілька сходинок, заявивши, що агентство піддалося хибним чуткам про грецьких проблемах.
Fitch знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній і національній валютах Греції до "B+" з "BB+", зберігши короткостроковий рейтинг на рівні «B». Всі рейтинги поміщені в список на перегляд з можливістю подальшого зниження. Рейтинг на позначці «B+» передбачає очікування Fitch, що Греції будуть надані нові грошові кошти з боку МВФ і ЄС, а також відображає думку про те, що країні знадобиться "м'яка реструктуризація" держборгу.
"Рішення про зниження рейтингу агентством Fitch ухвалено в той період, коли економічна програма уряду проходить оцінку в ЄС, ЄЦБ і МВФ, і відображає вплив всіляких чуток, якими заповнені друковані та електронні ЗМІ", - йдеться в повідомленні Міністерства фінансів Греції.
У Мінфіні також вважають, що дане рішення не відображає зусиль грецького уряду щодо стабілізації бюджетної програми, виконання якої сповільнилося в останні місяці. "Рішення не бере до уваги додаткові зобов'язання, які взяв на себе грецький уряд, щоб домогтися бюджетних цілей на 2011 рік", - йдеться в заяві.
Греція скоротила дефіцит бюджету з 15,4% ВВП в кінці 2009 року до 10,5% наприкінці 2010-го, однак не виконала поставлену мету в 9,4%. На 2011 рік передбачено зниження дефіциту до 7,4%, однак експерти МВФ попередили, що дефіцит може стабілізуватися на нинішньому рівні, якщо не прискорити проведення реформ. У відповідь грецький уряд розробив додаткові заходи економії на 6 млрд євро в 2011 році, 26-мільярдну програму скорочень до 2015-го і 50-мільярдний пакет приватизації державних активів. Тим не менше на ринках продовжують циркулювати чутки про те, що Греції доведеться вдатися до реструктуризації свого боргу, незважаючи на 110-мільярдну кредитну підтримку ЄС і МВФ. Державний борг Греції виріс вище 140% ВВП і, як очікується, досягне в 2012 році 160%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас