Білорусь може обмежити імпорт для вирішення проблем з валютою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь може обмежити імпорт для вирішення проблем з валютою

Валюта
493
Білорусь може самостійно вирішити проблеми з валютою, обмеживши імпортні закупівлі, але сподівається на допомогу країн-партнерів щодо Єдиного економічного простору, заявив заступник держсекретаря Союзної держави Іван Бамбіза журналістам у п'ятницю в Москві в рамках засідання Міжнародного Агробізнесклуба.
За його словами, якщо Білорусь піде на такий крок, по ланцюжку постраждають й інші країни, в першу чергу Росія, в якої білоруська сторона закуповує велику кількість продукції і комплектуючих.
За словами Бамбізо, в Білорусі "жодного дефолту немає". "Є проблема поточного платіжного балансу, адже ми розраховуємося за нафту доларами, причому за світовими цінами... Грошових коштів достатньо в кожного господарюючого суб'єкта. Нам бракує валютної виручки", - пояснив він.
Водночас, підкреслив він, підтримка Білорусі у важкій фінансовій ситуації з боку країн - партнерів щодо Єдиного економічного простору, в тому числі з боку Росії, продемонструє цілісність і заможність Митного союзу. "Цікаво знати, чи є відносини високого рівня між трьома державами Митного союзу або їх немає? Якщо є необхідність у трійці когось підтримати і рішення ухвалено, я оцінюю, що трійка відбулася. Якщо є необхідність, але рішення не ухвалюється - значить, немає жодної трійки. Є двосторонні відносини в рамках трьох країн", - заявив він.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас