Механізм компенсації витрат автоперевізникам за пільговиків може бути переглянутий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Механізм компенсації витрат автоперевізникам за пільговиків може бути переглянутий

Казна та Політика
258
Проблемним питанням для автомобільної галузі залишається компенсація витрат автоперевізників за перевезення пільгових категорій пасажирів. Про це під час засідання з питань обговорення стратегії та концепції розвитку автомобільного транспорту, яке проходило 19 травня 2011 р., заявив голова Державної адміністрації автомобільного транспорту Сергій Доброход, передає прес-служба Мінінфраструктури.
"Пільги - це серйозне питання. Як відомо, пільговиків перевозять не всі, а лише окремі перевізники, які здійснюють перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, але всі автоперевізники повинні бути в однакових умовах", - зазначив Доброход. Щоб урегулювати цю ситуацію, в Міністерстві інфраструктури працюють над змінами в нормативно-правові акти, зокрема, йдеться про виділення дотацій з бюджету і зміні механізму надання пільг. За словами голови Державної адміністрації автомобільного транспорту, пільговик може їздити в автомобільному транспорті як інші пасажири, сплачуючи вартість квитка. А вже потім з цим проїзним документом звернутися до органу соціального захисту за місцем проживання для компенсації витрачених коштів.
Крім того, під час засідання було порушено проблему тарифоутворення. Зараз тарифи узгоджуються відповідними відомствами на державному та місцевому рівнях. Втім, як зазначив Доброход, тарифи повинна регулювати ринкова конкуренція.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас