Агентство Fitch знизило суверенний рейтинг Греції з BB+ до B+ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Агентство Fitch знизило суверенний рейтинг Греції з BB+ до B+

Казна та Політика
189
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Греції з BB+ до B+, підтвердивши короткостроковий РДЕ на рівні В, повідомляється в прес-релізі агентства. Всі три рейтинги поміщені в список Rating Watch "негативний", передає РБК.
Зниження рейтингів обумовлене проблемами, з якими зіткнулася Греція в рамках зобов'язань з проведення радикальних фінансових та економічних реформ з метою забезпечення стійкості політичної системи і відновлення економіки країни, наголошується в повідомленні Fitch.
Аналітики відзначають зрослі політичні ризики в республіці у зв'язку з недосягненням цільових показників з дефіциту бюджету і податків, намічених на 2010 р. Крім того, в Fitch не виключають відстрочки в наданні чергових траншів від МВФ і ЄС у зв'язку з політичними і технічними перешкодами для реалізації програми приватизації в обсязі 50 млрд євро.
Раніше 9 травня 2011 р. інше міжнародне рейтингове агентство - Standard & Poor's (S&P) - знизило довгостроковий суверенний рейтинг Греції на два щаблі - з BB-до B. Короткостроковий рейтинг країни знижений з B до C. Обидва рейтинги були залишені в списку CreditWatch на перегляді з можливістю подальшого зниження. Чергове зниження рейтингів Греції обумовлене збільшеною вірогідністю того, що Греція вдасться до реструктуризації заборгованості через продовження термінів чинних зобов'язань.
Нагадаємо, що в травні 2010 р. ЄС і МВФ відкрили Греції кредитну лінію на 110 млрд євро, пов'язавши фінансову допомогу з жорсткими заходами економії. Зокрема, Греція зобов'язалася до 2014 р. скоротити бюджетний дефіцит до 3% від ВВП. Однак через рік після того, як країни єврозони і МВФ погодилися надати Греції фінансову допомогу, стало зрозуміло, що країна не справляється з наміченим планом. Так, дефіцит бюджету Греції за підсумками 2010 р. виявився на позначці 10,5% ВВП - вище за цільові орієнтири влади і прогнози Євросоюзу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас