Населення Білорусі в ажіотажному порядку знімає з карт білоруські рублі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Населення Білорусі в ажіотажному порядку знімає з карт білоруські рублі

Валюта
4516
У Білорусі населення в ажіотажному порядку знімає білоруські рублі з пластикових карт, що призвело до дефіциту готівки в банкоматах. Нацбанк спростував чутки про те, що обмежив видачу готівки білоруських рублів банкам, банки говорять, що не встигають забезпечувати банкомати грошима.
"Банки не встигають підвозити валюту до банкоматів. Особливо це стосується банків з великою філіальною мережею в регіонах, де паніка поширилася в першу чергу", - сказав Прайм-ТАСС представник одного з білоруських банків.
Він також розповів, що один з великих білоруських банків ввів ліміт на зняття білоруських рублів в банкоматах у розмірі 60 тис. (1 долар - 3 145 білоруських рублів). Деякі банки ввели ліміт на зняття білоруських рублів в банкоматах з валютних карток, встановивши за безготівковими операціями з цими картками ринковий курс іноземних валют до білоруського рубля (ринковий курс сьогодні мінімум в два рази перевищує офіційний курс білоруського рубля).
Раніше в Білорусі банки призупинили валютні операції за картками, емітованими в білоруських рублях (ними неможливо розрахуватися за покупки за кордоном, неможливо в банкоматі зняти готівкову валюту та ін.). Ряд банків ввели заборонні тарифи на такі операції.
У банкоматах білоруських банків, так само, як і обмінних пунктах, немає іноземної валюти з моменту початку валютної кризи в країні наприкінці березня. Ажіотаж з білоруськими рублями виник у зв'язку з чутками, що банки введуть ліміт на зняття готівки і що Нацбанк перестав забезпечувати їх додатковими обсягами готівкових білоруських рублів.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас