Прем'єр Білорусії: Найближчим часом країна вийде на реальний курс нацвалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Білорусії: Найближчим часом країна вийде на реальний курс нацвалюти

Казна та Політика
545
Білорусія найближчим часом вийде на реальний курс білоруського рубля, заявив прем'єр-міністр республіки Михайло Мясникович на прес-конференції після завершення заходів СНД і ЄврАзЕС в Мінську.
В березні в Білорусії виник дефіцит іноземної валюти, він супроводжувався ажіотажним попитом на неї через побоювання девальвації білоруського рубля. В даний час в республіці склалися чотири обмінні курси національної валюти. Нацбанк встановив курс білоруського рубля відносно долара у розмірі 3 120 білоруських рублів. Білоруські банки виставили курс рубля до долара в районі 4 500. На чорному валютному ринку за долар дають 6 000 білоруських рублів, на міжбанківському ринку вартість долара доходить до 8 000.
"Найближчим часом ми вийдемо на реальний курс білоруського рубля, по попиту і пропозиції очищений від інфляційних і спекулятивних проявів", - сказав Мясникович.
Він подякував прем'єр-міністру Росії Володимиру Путіну за те, що "відпрацьована схема захисту від спекулятивного попиту на білоруський рубль". "З використанням кредиту з антикризового фонду ми вирішимо ці проблеми", - додав Мясникович.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас