Зростання ВВП Німеччини сповільниться до середини 2011 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ВВП Німеччини сповільниться до середини 2011 р.

Казна та Політика
133
Темпи економічного зростання в Німеччині, ймовірно, сповільняться до середини 2011 року після підвищення на 1,5% в першому кварталі в порівнянні з попереднім кварталом, прогнозує міністерство фінансів ФРН.
"Економічне зростання, можливо, буде дещо повільніше до кінця року", - йдеться в травневій доповіді Мінфіну.
В той же час ділова довіра все ще залишається на високому рівні, незважаючи на зниження в травні, а безробіття, яке минулого місяця досягло мінімуму за 19 років, продовжить скорочуватися, вважають в міністерстві.
Підйом ВВП Німеччини, що займає за цим показником перше місце в Європі, може перевищити 3% в 2011 році другий рік поспіль, прогнозує Міжнародний валютний фонд. Річний прогноз німецького Мінфіну скромніший - всього 2,6%.
В перерахунку на річні темпи ВВП Німеччини зріс в першому кварталі на 5,2%.
Міністерство фінансів також відзначило в своїй доповіді стійке підвищення податкових надходжень до федерального бюджету і бюджети окремих земель Німеччини. У першому кварталі підйом склав 8,9% в порівнянні з аналогічним періодом 2010 року, основний приріст забезпечили надходження податку з продажів. У квітні обсяг федеральних і регіональних податкових доходів збільшився на 3,4% в річному численні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас