ФРС США має намір підвищити ставки перед початком продажів активів, викуплених в процесі стимулювання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС США має намір підвищити ставки перед початком продажів активів, викуплених в процесі стимулювання економіки

Казна та Політика
496
Більшість чиновників ФРС США виступають за підвищення ставок перед початком продажів активів, викуплених в процесі стимулювання економіки, коли для цього прийде час, йдеться в протоколі квітневого засідання Комітету з відкритих ринків Федрезерву США, повідомляє Reuters.
Протокол визначив наявність занепокоєння серед чиновників ФРС щодо зростання інфляції, проте не показав, що ФРС готова почати вживати стримуючі заходи в найближчому майбутньому.
Під час дискусії на квітневому засіданні чиновники відзначили, що продаж активів, що складаються із застав по іпотеці, буде одним з пріоритетних завдань для ФРС в майбутньому.
"Більшість учасників хочуть продажу застав після першого підвищення відсоткових ставок. Проте вони вважають, що продажі потрібно здійснювати поступово", - сказано в протоколі.
Політики вважають, що початок продажів активів ФРС дозволить їм досягти мети підвищення ставок овернайт швидше, ніж за їх відсутності, йдеться в протоколі.
Відзначимо, 27 січня ц.р. у Федрезерві констатували продовження відновлення економіки, проте досить стриманими темпами. У заяві ФРС вказала, що існуючих темпів зростання недостатньо для серйозного поліпшення становища на ринку праці. Також вказується на тиск, що зберігається, на житловий сектор країни. "В кінці минулого року споживчі витрати збільшилися, але подальше зростання стримується високим рівнем безробіття, низьким рівнем доходів і тяжкими умовами кредитування", - йшлося в документі.
Було також оголошено, що ФРС США прийняла рішення зберегти ключову облікову ставку в діапазоні 0-0,25% річних. У відомстві в черговий раз заявили, що на такому низькому рівні ставка залишиться ще надовго.
Ключова ставка ФРС - так звана ставка по федеральних фондах (federal funds rate) - перебуває на рівні 0-0,25% з грудня 2008 р. Федеральний резерв понизив ставку до рекордно низького рівня, для того, щоб забезпечити необхідні монетарні умови для швидкого виведення економіки з рецесії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас