Нафта дорожчає на чеканнях збільшення потреби Китаю в сировині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на чеканнях збільшення потреби Китаю в сировині

Енергетика
223
Світові ціни на нафту під час торгів п'ятниці зростають на тлі чекань інвесторів щодо збільшення потреби в сировині з боку однієї з найбільших економік в світі - Китаю, свідчать дані торгів.
Вартість червневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку підвищилася на 0,41 долара, або на 0,42% - до 98,85 долара за барель. Червневі ф'ючерси на північноморську нафтову суміш марки Brent подорожчали на 0,21 долара, або на 0,19% - до 111,63 долара за барель.
"Потенційно імпорт дизельного палива до Китаю підтримуватиме зростання нафтових котирувань. Довгострокові перспективи ринку обнадіюють, що підтримує прагнення учасників торгів інвестувати в ресурс", - вважає головний консультант Purvin & Gertz Inc. у Сінгапурі Віктор Шум, слова якого наводить агентство Bloomberg.
Найбільше зниження рівня води в річці Янцзи з 2003 року веде до дефіциту електроенергії в Китаї, що виробляється ГЕС, при цьому зростання цін на вугілля не дозволяє владі купувати енергоресурс в достатніх кількостях. У такій ситуації акцент ставиться на закупівлі похідних нафтопереробки, перш за все дизельного пального, для підтримки промисловості. За даними Міжнародного енергетичного агентства, потреба економіки Китаю в пальному може збільшитися на 6,5% до 3,35 млн барелів в день в поточному році.
Зростання вартості бареля нафти пов'язане також з відновленням американської економіки. В четвер стало відомо, що число первинних заявок з безробіття за тиждень, що завершився 14 травня, знизилося на 29 тис., склавши 409 тис. Дані виявилися кращими від прогнозів: значення показника очікувалися на позначці в 420 тис.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас