Обама: США підтримують політичні і економічні реформи на Близькому Сході та Північній Африці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама: США підтримують політичні і економічні реформи на Близькому Сході та Північній Африці

Казна та Політика
94
Президент США Барак Обама вдруге виступає з програмною промовою про ситуацію на Близькому Сході, передає радіо "Свобода".
Президент Обама виступає з цією промовою в Держдепартаменті США.
"Протягом шести місяців ми спостерігали неймовірні зміни, що відбуваються на Близькому Сході та Північній Африці, де люди вимагали надання їм базових прав людини. Сьогодні я маю намір говорити про ці зміни", - заявив Обама на початку виступу.
Президент США підкреслив, що "ми зробили багато, щоб змінити нашу політику, яку визначали два військові конфлікти - в Іраку і Афганістані США значно скоротили свою військову присутність в Іраку і починають виведення військ з Афганістану".
Говорячи про Усаму бен Ладена, Обама заявив, що лідер "Аль-Кайєди" був серійним убивцею, який фокусувався на руйнуванні, а не на творенні.
Президент США зазначив, що протягом довгого часу правителі країн Близького Сходу та Північної Африки звинувачували захід в усіх гріхах і проблемах; під приводом ненависті до Ізраїлю придушувалося будь-яке інакомислення. "Однак останні події показали, що політика репресій більше не працює. За допомогою мирних протестів жителі регіону домоглися більших результатів, ніж терористи - за десятиліття", - сказав Обама
Обама переконаний, що необхідно "говорити не стільки про стабільність націй, скільки про повноцінну самореалізацію індивідуумів... Ми повинні продемонструвати, що США цінують гідність вуличного торговця в Тунісі більше, ніж будь-який диктаторський режим. Всюди в світі США підтримують універсальні права - свободу слова, свободу зібрань, свободу релігій. Ми підтримуємо політичні та економічні реформи на Близькому Сході та Північній Африці, що проводяться в інтересах жителів цих країн".
Випереджаючи виступ Президента Обами, держсекретар США Гілларі Клінтон заявила, що жителі країн Близького Сходу беруть свою долю в свої руки і що "американське лідерство зараз є більш важливим, ніж коли-небудь".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас