Репутація США і Обами в ісламському світі погіршилася — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Репутація США і Обами в ісламському світі погіршилася

Казна та Політика
149
Репутація США і президента Барака Обами в ісламському світі за минулі 12 місяців помітно погіршилася. Як повідомляє в середу, 18 травня, агентство AFP з посиланням на підсумки опитування, проведеного американським інститутом вивчення громадської думки Pew Research Center, в нинішньому році в порівнянні з 2010 роком у багатьох мусульманських країнах знизилася кількість громадян, які позитивно оцінюють США. Зменшилася і довіра до президента Барака Обами.
Лише в найбільш густонаселеній мусульманській країні світу Індонезії у більшості респондентів збереглося позитивне ставлення до США. Однак у порівнянні з 2010 роком їх кількість зменшилася з 59 до 54 відсотків. Водночас довіру до президента відчувають 62 відсотки громадян. На думку експертів, певну роль тут міг зіграти той факт, що в дитинстві Обама деякий час провів у Індонезії. Однак у більшості країн ісламського світу президент США не користується особливим авторитетом. Багато з опитаних критикували реакцію Обами на події в ряді арабських країн, де народ виступив проти чинних режимів.
Водночас агентство "Інтерфакс" відзначає, що демократичні зміни, що відбуваються в ряді мусульманських країн, в цілому істотно не відбилися на ставленні місцевих жителів до США. У 2011 році 20 відсотків єгиптян повідомили, що добре ставляться до США, тоді коли в 2010 році їх було 17 відсотків. Кількість прихильників США на палестинських територіях за рік зросла з 15 до 18 відсотків. Між тим, тільки 13 відсотків йорданців позитивно оцінюють США проти 21 відсотка у 2010 році. У Туреччині число прихильників США скоротилася з 17 до 10 відсотків, а в Лівані - з 52 до 49 відсотків.
У Пакистані тільки 11 відсотків опитаних заявили про добре ставлення до США, минулого року їх було 17 відсотків. Довіра до Обами дещо зросла - з восьми до десяти відсотків. Спостерігачі вважають, що до сьогоднішнього дня думка населення могла змінитися, тому що опитування проводилось у березні-квітні, тобто до знищення американським спецназом лідера терористичної організації "Аль-Каїда" Усами бен Ладена в пакистанському місті Абботтабаді.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас