У Німеччині стали частіше викрадати автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині стали частіше викрадати автомобілі

Кримінал
230
Кількість викрадених автомобілів в 2010 році в Німеччині зросла більш ніж на 4 відсотки, повідомляє в середу, 18 травня, агентство AFP. Всього минулого року по всій країні було зареєстровано 42 049 випадків викрадення автомобілів. Це на 1 674 випадки більше, ніж у 2009 році, вказує газета Neue Osnabrücker Zeitung з посиланням на кримінальну статистику поліції. Вже другий рік поспіль кількість крадіжок машин збільшується, тоді коли в попередні п'ять років вона скорочувалася. Повністю доповідь про кримінальну статистику буде представлена в п'ятницю, 20 травня, міністром внутрішніх справ ФРН Хансом-Петером Фрідріхом.
Як відзначає газета, найбільше викрадень автомобілів зареєстровано в східних федеральних землях. Так, наприклад, у землі Мекленбург-Передня Померанія кількість крадіжок машин зросла на 20,9 відсотка, в Тюрінгії - на 14,5, а в Бранденбурзі навіть на 22,6 відсотка. На думку голови профспілки поліції ФРН (GdP) Бернхарда Віттхаута, новий виток зростання викрадень автомобілів пояснюється тим, що "з плином часу викрадачі стали абсолютними доками в технічній галузі".
За словами Віттхаута, як правило, злочинці спеціалізуються на викраденні дорогих машин. "Навіть сучасні протиугінні пристрої для автомобілів преміум-класу з часом перестають бути перешкодою для сучасних викрадачів", - зазначив голова профспілки поліції ФРН. Особливо від крадіжок автомобілів страждають східні федеральні землі, тому що перевалочним пунктом для крадених машин в першу чергу служать країни Східної Європи, які межують з Німеччиною, вважає Бернхард Віттхаут.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас