У Лондоні висловлюються суперечливі думки про можливого майбутнього керівника МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Лондоні висловлюються суперечливі думки про можливого майбутнього керівника МВФ

Казна та Політика
194
Необхідно покінчити з гегемонією європейців у МВФ, вважає держсекретар з питань фінансових послуг в уряді Великобританії лорд Майнерс.
"Потрібно покінчити з монопольним становищем американців у Світовому банку і європейців - в МВФ. Ми повинні враховувати, що інші країни роблять значний внесок у розвиток світової економіки", - сказав він.
Таким чином, він відкинув ідею про те, що колишній прем'єр-міністр країни Гордон Браун може претендувати на пост глави Міжнародного валютного фонду.
За його словами, гідних кандидатів на цей пост можна знайти за межами Європи.
"Багато хто вже сказав про те, що зараз не найкращий момент для того, щоб Браун запропонував свою кандидатуру, я думаю, що люди, які так говорять, мають рацію. Цей пост повинна посісти людина, яка не проживає в Європі", - зазначив він.
Тим часом міністр у справах бізнесу, інновацій та професійної освіти Великобританії Вінс Кейбл підкреслив, що головою МВФ повинна стати людина, що розбирається у внутрішніх проблемах єврозони. Отже, він повинен представляти одну з країн ЄС.
"Якщо цього не відбудеться, то на чолі МВФ повинна стати людина зі східної Азії, яка відома своїми досягненнями в економіці", - підкреслив він.
Як повідомлялося, раніше в четвер глава МВФ Домінік Стросс-Кан подав у відставку. Минулими вихідними він був заарештований у США за звинуваченням у сексуальних домаганнях.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас