Майже 80 депутатів Ради закликають суд звільнити Луценка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже 80 депутатів Ради закликають суд звільнити Луценка

Кримінал
351
78 депутатів Верховної ради із фракцій "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" і Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" закликають Печерський районний суд Києва звільнити колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з-під арешту. Про це на брифінгу повідомив депутат Ради Володимир Ар'єв (НУНС).
"Звернення до суду, клопотання про зміну запобіжного заходу по відношенню до Луценка Юрія Віталійовича наразі підписало 78 народних депутатів з фракцій НУНС і БЮТБ", - заявив він. Депутат вважає, що на даному етапі саме судді несуть відповідальність за здоров'я Луценка.
"Якщо у суддів, - я вже не кажу про Генпрокуратуру, яка на сьогоднішній день проявила себе могильником демократії, - але якщо в суддів є ще щось людське, якщо вони ще пам'ятають присягу суддів, яку вони брали, то вони сьогодні зобов'язані звільнити з-під арешту Юрія Луценка", - додав парламентарій.
Ар'єв разом з депутатом БЮТБ Андрієм Павловським провели брифінг, одягнувши поверх костюмів білі футболки з написами "Свободу Луценкові!".
Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва почне попереднє засідання у кримінальній справі проти Луценка 23 травня. Луценко голодує з кінця квітня на знак протесту проти утримання його під арештом.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас