ЄЦБ не буде купувати бонди Греції у випадку реструктуризації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ не буде купувати бонди Греції у випадку реструктуризації

Казна та Політика
267
Європейський центральний банк у разі реструктуризації боргу Греції не зможе приймати її облігації як забезпечення при операціях з ліквідністю, сказав член керівної ради ЄЦБ Юрген Штарк. "Реструктуризація суверенного боргу підірве прийнятність державних облігацій Греції, - цитує Штарка представник ЄЦБ. - Продовження надання ліквідності стане неможливим".
Вартість страхування грецьких облігацій від дефолту виросла після публікації коментарів Штарка, який перебував з візитом у Греції в середу.
Європейське керівництво у вівторок вперше визнало, що Греція може реструктурувати держборг.
ЄЦБ інвестував близько 50 млрд євро в грецькі облігації. Європейські регулятори починаючи з президента ЄЦБ Жан-Клода Тріше заявляли про неприйнятність реструктуризації, попереджаючи, що вона поставить під загрозу фінансову стабільність єврозони.
ЄЦБ приймає бонди Греції та Ірландії як забезпечення під позики незалежно від їхнього кредитного рейтингу за ринковою ціною за вирахуванням чинника ризику. Якщо Греція піде на реструктуризацію, ринкова ціна її бондів обрушиться, через що їх складно буде використовувати як гарантію.
Як повідомила в четвер німецька газета Financial Times Deutschland, Тріше попередив міністрів фінансів Євросоюзу, що ЄЦБ перестане приймати грецькі облігації як забезпечення, якщо Афіни попросять інвесторів продовжити термін погашення бондів.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас