ВР ухвалила за основу законопроект про державний земельний кадастр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР ухвалила за основу законопроект про державний земельний кадастр

Аграрний ринок
712
Верховна Рада України (ВР) ухвалила за основу в першому читанні проект закону "Про Державний земельний кадастр", яким передбачено оновлення базових положень з ведення Державного земельного кадастру, що містяться у чинному Земельному кодексі.
Відповідний проект № 8077 від 4 лютого 2011 р., ініційований фракціями ПР, НУ-НС і БЮТБ, підтримали 267 народних депутатів.
Як відзначають автори законопроекту, якщо на сьогодні державна реєстрація земельної ділянки проводиться під час кожної трансакції і включає процедуру видачі державних актів або реєстрації договорів оренди, то цим законопроектом ця процедура зведена лише до надання земельній ділянці кадастрового номера.
Крім цього, планується встановити, що аналіз поданої документації та внесення всіх відомостей про земельну ділянку вносяться виключно районними (міськими) територіальними органами центрального органу виконавчої влади із земельних ресурсів.
Народні депутати відзначили також, що законопроект містить механізм врегулювання порядку обміну інформацією між Державним земельним кадастром та Державним реєстром прав на нерухоме майно.
Законопроектом також передбачено скасування з 2013 р. державних актів на право власності на земельні ділянки.
Нагадаємо, 15 квітня Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендував ВР ухвалити за основу законопроект "Про Державний земельний кадастр".
Відзначимо, 9 квітня міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк заявляв що уряд України готовий взяти відповідальність за доведення до логічного завершення земельної реформи. "Позиція Президента і нашого міністерства щодо введення ринку землі полягає в тому, щоб не допустити обезземелення українського селянина", - підкреслив Присяжнюк.
Раніше, 21 березня 2011 р., Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні до кінця першого півріччя повинні бути ухвалені законопроекти "Про ринок землі" та "Про Державний земельний кадастр".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас