Арешт Стросс-Кана посилить позиції долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арешт Стросс-Кана посилить позиції долара

Валюта
997
Арешт глави МВФ Домініка Стросс-Кана за звинуваченням у спробі зґвалтування може посилити позиції долара, зменшивши шанси на введення єдиної світової валюти, пише Time.
Стросс-Кан запропонував використовувати МВФ валюту, спеціальне право запозичення (СПЗ), як спосіб понизити залежність держав у світі від долара США, нагадує видання. Проте існує багато технічних заминок в тому, щоб зробити СПЗ лише резервною валютою.
Time нагадує, що ідея розширити роль СПЗ більше приваблює країни з економікою, що розвивається, наприклад Бразилію і Китай.
Світовий банк вже в 2025 році буде змушений відійти від єдиної валютної системи у зв'язку зі зростанням ринків, що розвиваються, йдеться в доповіді банку.
Найбільш вірогідною заміною буде мультивалютна система, в якій в рівній мірі будуть долар, юань, євро і, можливо, СПЗ. При цьому, за повідомленням видання, є і скептики, які вважають, що долар залишиться єдиною життєздатною валютою на десятиліття вперед, але його частка у валютних резервах країн вже зменшується.
Між 2000 і 2009 роками частка резервів у доларах скоротилася з 71% до 62%, а частка євро в резервах збільшилася з 24% до 27% за той же період.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас