За безквитковий проїзд будуть притягувати до адмінвідповідальності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За безквитковий проїзд будуть притягувати до адмінвідповідальності

880
Найближчим часом з'явиться законодавча норма, яка визначатиме адміністративну відповідальність за безквитковий проїзд в міському транспорті, автобусах приміського сполучення.
Як повідомили в Мінрегіонбуді, проект Закону України "Про внесення змін до статті 229 Кодексу України про адміністративні правопорушення" уряд схвалив на сьогоднішньому засіданні.
Зміни зумовлені правовою колізією - чинна редакція статті 229 не погоджена із статтею 135 "Кодексу України про адміністративні правопорушення" і передбачає накладення адміністративних стягнень за безквитковий проїзд лише в автобусах міжміського і міжнародного повідомлення і міжміського електротранспорту.
Після набрання чинності змін підприємства автомобільного і електротранспорту зможуть забезпечувати в повному обсязі збір оплати за надані послуги пасажирських перевезень, а органи автомобільного і електротранспорту отримають право розглядати справи про адміністративні правопорушення, пов'язані з несплатою вартості проїзду в міському транспорті, для стягнення штрафів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас