ФРС може посилити грошово-кредитну політику в 2011р, скоротивши свій баланс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС може посилити грошово-кредитну політику в 2011р, скоротивши свій баланс

Казна та Політика
231
Федеральна резервна система (ФРС) США може посилити кредитно-грошову політику цього року, скоротивши свій баланс, незважаючи на сигнали ослаблення інфляції в США, вважає голова Федерального резервного банку (ФРБ) Сент-Луїса Джеймс Баллард.
"Я як і раніше вважаю обґрунтованими очікування на жорсткість політики американського центробанку до кінця цього року, - заявив Баллард в інтерв'ю Bloomberg Television. - Я схиляюся до необхідності посилення політики в першу чергу за рахунок зменшення балансу Федерального резерву і думаю, що ФРС надасть перевагу саме цьому підходу".
Представники ФРС активно обговорюють питання про те, коли слід почати згортання стимулюючих заходів, введених в період рецесії. В кінці червня закінчується термін дії програми викупу облігацій обсягом $600 млрд, що отримала назву "другого раунду" кількісного стимулювання.
Президент ФРБ Міннеаполіса Нараяна Кочерлакота заявив на початку травня, що виступає за підвищення базової відсоткової ставки цього року. Глава ФРБ Філадельфії Чарльз Плоссер закликав до початку згортання стимулів у найближчому майбутньому.
Тим часом глава ФРБ Нью-Йорка Вільям Дадлі вважає, що темпи підйому економіки США як і раніше більш слабкі, ніж потрібно.
За словами Балларда, ФРС, ймовірно, збереже ставку незмінною в червні, що дасть їй час оцінити ситуацію в американській економіці після завершення програми викупу облігацій.
"Завершення другого раунду кількісного стимулювання стане кульмінаційним моментом слабкої кредитно-грошової політики ФРС, - зазначив він. - Для Комітету з відкритих ринків буде природним зберегти ставку, щоб вирішити, що робити далі".
ФРС утримує ставку на рівні 0-0,25% річних з грудня 2008 року.
Консенсус-прогноз аналітиків, опитаних Bloomberg, припускає, що перше підвищення ставки американським ЦБ після тривалого періоду відбудеться в першому кварталі 2012 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас