Нью-йоркський адвокат: Процес у справі глави МВФ обіцяє стати одним з найгучніших в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нью-йоркський адвокат: Процес у справі глави МВФ обіцяє стати одним з найгучніших в США

Казна та Політика
336
Судовий процес у справі глави Міжнародного валютного фонду Домініка Стросс-Кана, обвинуваченого в спробі зґвалтування, може стати одним з найгучніших в США за останній час. Таку думку висловив у бесіді з ІТАР-ТАРС відомий нью-йоркський адвокат Стюарт Слотник. Він отримав визнання завдяки участі у великих судових процесах, в яких фігурували американські знаменитості, в тому числі режисер і актор Вуді Аллен.
"Безумовно, суд над головою МВФ увійде в історію, особливо якщо взяти до уваги статус обвинуваченого, - заявив він. - Однак зараз ще дуже рано давати якісь певні прогнози щодо результату суду". "У найгіршому випадку Стросс-Кану загрожує 20-25 років ув'язнення", - вказав Слотник.
Торкаючись висунутого проти глави МВФ звинувачення, що складається з шести пунктів, він виділив "насильницькі дії сексуального характеру", які прирівняні в США до тяжкого злочину. "Саме за них передбачений найбільший термін ув'язнення", - підкреслив Слотник.
"Це дуже серйозні звинувачення. Про їх серйозність говорить і той факт, що глава МВФ поміщений у в'язницю без права звільнення під заставу", - констатував адвокат. За його словами, відмова судді надати тимчасову свободу Стросс-Кану пояснюється тим, що, будучи громадянином Франції, він може покинути територію США. Прокуратура стверджує, що в цьому випадку буде майже нереально повернути його до залу суду.
Слотник припустив, що найближчим часом від захисників Стросс-Кана надійде новий запит про звільнення його під заставу. "Можливо, сторони зможуть досягти домовленості з цього питання. Приміром, підсудний буде відпущений за умови, що він здасть свій паспорт або погодиться на установку спеціального браслета, який фіксує його місцеперебування", - пояснив нью-йоркський адвокат. "При цьому від нього буде потрібне підписання спеціального паперу, що забороняє виїзд за межі Нью-Йорка", - додав він.
На думку юриста, на складність справи вказує той факт, що адвокати Стросс-Кана "досі не вибудували стратегію, за якою будуть вести захист". "Наразі вони лише заперечують усі звинувачення, висунуті прокуратурою", - заявив Слотник.
Він висловив сумнів, що в ході судового процесу будуть розглянуті звинувачення в сексуальному домаганні, які посипалися на голову МВФ від інших жінок після його арешту. "Проте є шанс, що прокуратура спробує додати їх до цієї справи, щоб показати, що інцидент в готелі "Софітель" не єдиний у "послужному списку" Стросс-Кана", - зазначив Слотник.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас