КРУ виявило фінансові втрати на 1 млн гривень на "Бурштин України" у Рівному — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КРУ виявило фінансові втрати на 1 млн гривень на "Бурштин України" у Рівному

Кримінал
426
Аудитори контрольно-ревізійного управління в Рівненській області під час проведення державного фінансового аудиту на державному підприємстві "Бурштин України" (Рівне) виявили фінансові втрати на суму 1,072 млн гривень.
Про це сказано в повідомленні прес-служби КРУ області.
Згідно з повідомленням, під час проведення аудиту за 2009-2010 роки управління виявило недоліки, викликані неефективними управлінськими рішеннями керівництва, а також причинами, не залежними від підприємства.
Протягом 2009-2010 років підприємство утримувало Клесівську гірську ділянку, створену для видобутку бурштину-сирцю.
З жовтня 2009 по грудень 2010 року бурштин на ділянці не добували через те, що поклади каменю знаходяться під землями лісового фонду, на використання та оренду якого законом накладено мораторій.
На утримання непрацюючого рудника підприємство витратило 564 тис. гривень.
Понесені витрати на утримання та збереження матеріально-виробничої бази гірського ділянки є прямими збитками, які не можуть бути відшкодовані.
Аудит також зафіксував порушення на суму 508 тис. гривень, завдані неефективними управлінськими рішеннями виконуючих обов'язки директора підприємства, з якими не були укладені договори.
У своїх висновках КРУ вважає, що недостатній рівень відповідальності став певною мірою причиною зниження ефективності системи внутрішнього контролю, нестачі творчого підходу до управління підприємством.
Матеріали перевірки направлено до Міністерства екології та природних ресурсів.
Як повідомляло агентство, голова Рівненської обласної державної адміністрації Василь Берташ у червні 2010 року просив Кабінет Міністрів передати підприємство в управління обладміністрації з метою більш тісної співпраці з ним місцевої влади та розробки програми розвитку бурштиновій галузі.
У січні Мінприроди звільнило з посади директора "Бурштин України" Володимира Мединського, який очолював підприємство близько 10 років, призначивши замість нього Віктора Подоляна.
"Бурштин України" займається видобутком, термообробкою, висвітленням, пресуванням, різкою, шліфуванням і поліруванням бурштину, його безвідходною переробкою, переробкою відходів бурштину в хімічні, медичні та косметичні препарати, виготовленням з нього ювелірних виробів, інкрустацією скарбничок і картин.
Рівненська область є єдиною в Україні, де видобувають бурштин.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас