Португалія розмістила векселі на 1 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Португалія розмістила векселі на 1 млрд євро

Казна та Політика
181
Португалія у середу розмістила двомісячні векселі на один мільярд євро, при цьому прибутковість паперів виросла в порівнянні з попереднім аукціоном - до 4,657% річних, повідомляє агентство Reuters.
Прибутковість в ході попереднього аукціону склала 4,652% річних. Попит інвесторів у середу перевищив пропозицію приблизно в 2,1 рази, хоча в ході попереднього розміщення попит перевищував пропозицію в 1,9 рази.
"Португалії вдалося розмістити боргові зобов'язання, хоч ставка за ними виявилася вищою, ніж у попередній аукціон, що свідчить про збереження високого ризику, незважаючи на гарантоване отримання зовнішньої фінансової допомоги", - наводить агентство думку економіста Banco Carregosa Філіпа Сільви.
Обтяжена боргами і проблемами банківської системи Португалія на початку квітня звернулася за зовнішньою фінпідтримкою до ЄС і МВФ. Євросоюз напередодні схвалив пакет порятунку країни загальним обсягом 78 млрд євро. Тепер його повинні ухвалити ЄЦБ і МВФ. Як очікується, перший транш кредитів країні буде надано в самому кінці травня.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас