Ярошенко: Якщо МВФ не дасть нам кредит, ми підемо до інших — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ярошенко: Якщо МВФ не дасть нам кредит, ми підемо до інших

Казна та Політика
3269
Якщо Міжнародний валютний фонд (МВФ) не надасть Україні кредит, уряд звертатиметься до інших організацій. Про це заявив міністр фінансів Федір Ярошенко.
Відповідаючи на запитання про те, чи планує уряд, виходячи із затримки надання МВФ кредиту, звертатися до інших структур для зовнішніх запозичень, Ярошенко відповів: "Ну, безумовно, так. Життя у нас залежить від багатьох чинників. Якщо не дає нам кредит МВФ, то життя в Україні вже дуже погане".
Він пояснив, що система надання Україні кредитів від МВФ - це захисний механізм державних фінансів України на всіх світових ринках і "кредити, які надаються за програмою stand-by, йдуть не на підтримку платіжного балансу нашої держави і ми не фінансуємо дефіцит державного бюджету за рахунок stand-by МВФ, але для цього дуже важливо мати такі чинники, мати програму".
В той же час, Ярошенко не повідомив, до яких інших структур Україна планує звертатися з проханням про кредити. Також він підкреслив: "Робота з МВФ - це один з важливих пріоритетів Міністерства фінансів і уряду щодо дії цієї програми і ми ведемо активні переговори, і я дуже сподіваюся, що у нас все йтиме за запланованою програмою".
Також він повідомив, що на Міжнародній конференції, яка пройшла в Лондоні 16-17 травня і була присвячена питанням інвестиційного клімату в Україні, керівник МВФ в Україні Макс Альєр відзначив, що в Україні є як позитивні кроки, так і проблемні моменти в роботі з МВФ, але вони долаються.
"Я впевнений, що ми впораємося з цими викликами, проблемами і запустимо програму роботи МВФ", - додав Ярошенко.
Нагадаємо, раніше Альєр заявляв, що Україна повинна почати пенсійну реформу і підвищити тарифи на газ для населення, аби отримати чергову порцію кредиту від МВФ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас