Світовй банк: Монополія долара закінчиться до 2025 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовй банк: Монополія долара закінчиться до 2025 року

Валюта
989
Американська валюта втратить монополістичну позицію на ринку менш ніж через 15 років. До 2025 року в світі складеться мультивалютна система, ключові позиції в якій на рівних займатимуть юань, євро і долар США прогнозує Світовий банк.
За словами провідного автора доповіді Мансура Даїламі "Горизонти глобального розвитку 2011 - Мультиполярний світ: Глобальна економіка", протягом найближчого десятиліття ми спостерігатимемо збільшення впливу юаня в світовій фінансовій системі, чому сприятиме зростання економіки КНР, а також розширення присутності найбільших китайських банків і корпорацій на глобальному ринку.
При цьому велика частина країн, що розвиваються, особливо бідні, продовжать використовувати в своїх зовнішньоторговельних операціях зарубіжні валюти, прогнозує Мансур Даїламі. Їхні національні валюти будуть схильні до курсових коливань відповідно до обстановки на міжнародному валютному ринку.
Експерти СБ також відзначають, що до 2025 року країни БРІК (Бразилія, Росія, Індія і Китай), а також Індонезія і Південна Корея забезпечуватимуть до половини зростання глобального ВВП, передає Взгляд.ру. Економіки цих країн зростатимуть в середньому на 4,7% в рік, а їх загальна частка в світовій економіці збільшиться з нинішніх 36% до 45%.
Для підтримки економічного зростання країни, що розвиваються, повинні будуть реформувати свої національні інститути, у тому числі в економічних, фінансових і соціальних сферах.
В МВФ також нерадісно говорять і про виклики, з якими стикається Західна Європа, перш за все декілька периферійних економік у зоні євро.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас