В Росії запевняють, що не збираються наживатися на постачаннях газу в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Росії запевняють, що не збираються наживатися на постачаннях газу в Україну

Енергетика
320
Завдання отримати додаткові прибутки від газової галузі Російської Федерації (РФ) і переговори з Україною щодо "газової проблеми" - це два різні питання. Про це заявив глава Міністерства енергетики РФ Сергій Шматко.
"У нас позиція абсолютно однозначна: рішення про отримання додаткових прибутків з газової галузі жодним чином з переговорами щодо ціни на газ для України не пов'язано", - повідомив Шматко.
Він додав, що незалежно від того, чи буде досягнута з Україною домовленість з цього питання чи ні, додаткові прибутки від газової галузі країни будуть отримані.
Так Шматко прокоментував заяву української сторони про можливість поступок російської сторони в питанні знижок на газ для Києва.
"Жодним чином ми не пов'язуємо логіку, терміни і умови проведення цінових переговорів з Україною із завданням отримання додаткових прибутків до бюджету РФ", - підкреслив міністр.
Як повідомлялося, Міністерство фінансів Росії пропонує підвищити податок на видобуток корисних копалин (ПДПІ) на газ і повернутися до сплати всіх митних зборів при його експорті. В результаті таких нововведень найбільше може постраждати Україна, ціна газу для якої зросте на 30%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас