Більшість французів вважають Стросс-Кана жертвою змови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість французів вважають Стросс-Кана жертвою змови

755
Більшість жителів Франції вважають, що обвинувачений в США в злочинах сексуального характеру глава МВФ Домінік Стросс-Кан, один з найпопулярніших членів опозиційної французької Соцпартії, став жертвою змови.
Про це свідчать дані опитування французького інституту CSA, повідомляє РИА Новости.
Згідно з результатами дослідження, проведеного за замовленням деяких ЗМІ, версію змови проти Стросс-Кана розділяють 57% французів. Навпаки, 37% респондентів не вважають главу МВФ жертвою змови. Ще 11% учасників опитування утрималися від відповіді.
Серед прибічників Соціалістичної партії у версію змови вірять 70% опитаних, не вірять - лише 23%. Крім того, 57% респондентів вважають, що видні представники Соцпартії завжди були досить відповідальними в своїй поведінці, 31% вважають, що це не так.
Репрезентативне опитування CSA було проведене 16 травня. У дослідженні взяли участь 1007 осібстарше 18 років, у тому числі 838 громадян, включених в списки французьких виборців.
Нагадаємо, Домінік Стросс-Кан був затриманий 14 травня, в нью-йоркському аеропорту імені Джона Кеннеді за десять хвилин до вильоту до Парижа. Він підозрюється в домаганнях до 32-річної покоївки в номері-люкс готелю "Софітель". Він нібито намагався зґвалтувати її.
Суд відмовився відпустити Домініка Стросс-Кана під заставу в 1 млн. дол. Суддя вирішила, що якщо відразу після інциденту глава МВФ намагався втекти з країни, він спробує зробити це знову.
На суді проти Стросс-Кана було сформульовано шість пунктів звинувачення, включаючи два злочинні статеві акти, спробу зґвалтування, дві сексуальні образи різного ступеня, незаконне ув'язнення, а також примусові дотики. Найсерйозніше з цих звинувачень може "коштувати" главі МВФ ув'язнення до 25 років. А по сукупності звинувачень, якщо вони будуть доведені, вирок 62-річному Стросс-Кану може перевищити 70 років.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас