ФДМ придумав, як продати дешевше переоцінені активи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ придумав, як продати дешевше переоцінені активи

Казна та Політика
295
Переоцінені в результаті недосконалої методики оцінки підприємства необхідно приватизувати на аукціонах на пониження ціни, вважає глава Фонду державного майна Олександр Рябченко.
"Є таке полтавське підприємство "Знамя". Його оцінили в 120 мільйонів гривень, а реальна ціна - 20-25 мільйонів гривень. І ми ніяк не можемо його продати", - пояснив він свою позицію на 7-ій щорічній конференції Інституту Адама Сміта "Український інвестиційний саміт", що проходить в Лондоні 15-18 травня.
"Ми вводимо інструмент, який дозволить продати в таких випадках: аукціон на пониження ціни. Кожне підприємство коштує стільки, скільки за нього готові заплатити", - зазначив Рябченко.
Він також розкритикував рішення попереднього уряду про включення землі в статутні капітали підприємств, що приватизуються. За приклад глава ФДМ назвав київський завод "Маяк", який спочатку оцінили в 23 мільйони гривень при орієнтовній ринковій ціні близько 35 мільйонів гривень, однак після внесення землі його ціна виросла до 260 мільйонів гривень і воно потрапило в неліквіди.
"Ми б хотіли мати контакт з покупцями до того, як буде продаж, щоб не занадто розійтися з ними в очікуваннях за ціною і умовами приватизації", - зазначив також Рябченко.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас