США мають намір боротися з хакерами спільно з партнерами по НАТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США мають намір боротися з хакерами спільно з партнерами по НАТО

Казна та Політика
113
Влада США вперше розробила стратегію з протидії незаконним атакам хакерів, говориться в доповіді, підготовленій адміністрацією президента США Барака Обами.
"Країни світу повинні спільно визнати загрозу, яка виходить від кіберзлочинців, і в цьому зв'язку повинні вжити більш жорстких заходів на національному та міжнародному рівнях. Діяльність у кіберпросторі веде до наслідків у звичайному житті, і ми повинні спільно працювати, для того щоб зміцнити владу закону", - наголошується в доповіді "Міжнародна стратегія в кіберпросторі".
У документі наголошується, що хакери-одинаки, окремі компанії, а також ворожі країни становлять дедалі більшу загрозу для США в мережі Інтернет.
У доповіді міститься безліч пропозицій про те, яким чином можна протистояти атакам кіберзлочинців. У ній йдеться про те, що атака, в тому числі хакерська, на одну країну-члена НАТО розцінюється як напад на всіх членів альянсу.
У Вашингтоні вважають, що кількість атак в кіберпросторі збільшується. Пентагон щодня повідомляє про мільйони спроб хакерських атак і подібних діях з боку більш 100 іноземних розвідувальних служб.
Наразі норми міжнародного права і міжнародні угоди не поширюються на мережу Інтернет.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас