Мінфін РФ пропонує з 2012 р. підвищити ставку ПВКК для "Газпрому" більш ніж удвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін РФ пропонує з 2012 р. підвищити ставку ПВКК для "Газпрому" більш ніж удвічі

Казна та Політика
143
Мінфін РФ пропонує з 2012р. підвищити ставку податку на видобуток корисних копалин (ПВКК) на газ для компаній, що мають доступ до газотранспортної системи, більш ніж удвічі.
Про це повідомив журналістам статс-секретар, заступник міністра фінансів РФ Сергій Шаталов, передає РБК. Доступ до "труби" має лише ВАТ "Газпром", решта компаній повинні укладати з ним контракти на перекачування газу.
"Ми пішли шляхом диференціації ПВКК для тих компаній, які володіють доступом до" труби ", і для тих, у кого такого доступу немає. Ми будемо вводити різні ставки податку. Ставка для тих компаній, в яких є доступ до "труби", а отже - є експортні доходи, які більші за доходи на внутрішньому ринку, буде більше", - пояснив Шаталов.
Як сказав Шаталов, у відомстві припускають, що ставка ПВКК для компаній, які мають доступ до "труби" може бути "в два з лишком рази більше", ніж для компаній, такого доступу не мають.
Шаталов нагадав, що звичайна ставка ПВКК на газ буде також підвищена з наступного року.
Узгодження з зацікавленими відомствами даної пропозиції Мінфіну очікується протягом 7-10 днів. "Мінекономрозвитку з нами в принципі погоджується, поки не зрозуміла позиція Міненерго, вона ще не сформульована", - додав Шаталов.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас