Саркозі закликав однопартійців зберігати холоднокровність у зв'язку зі скандалом навколо глави МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саркозі закликав однопартійців зберігати холоднокровність у зв'язку зі скандалом навколо глави МВФ

Казна та Політика
108
Президент Франції Ніколя Саркозі закликав соратників по владній партії "Союз на підтримку народного руху" (СПНР) зберігати спокій і холоднокровність у зв'язку зі скандалом, пов'язаним з арештом директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Домініка Стросс-Кана. З таким повідомленням глава держави виступив у вівторок у ході щотижневої зустрічі членів партії, передає ІТАР-ТАСС.
"Холоднокровність, сміливість, єдність і, я б додав, гідність - така лінія поведінки партії більшості", - вказав французький лідер, не згадуючи прямо ім'я Стросс-Кана.
За словами Саркозі, СПНР повинен чітко дотримуватися цієї лінії, оскільки попереду чимало відповідальних справ, зокрема продовження курсу реформ, а також організація зустрічей "вісімки" і "двадцятки", у яких Франція є наразі головою. "Ми повинні керувати країною, ми є скелею надійності, і я дотримуюся цієї думки не тільки після минулих вихідних", - зазначив він.
Керівник МВФ до свого арешту в Нью-Йорку за звинуваченням у сексуальних домаганнях володів великим впливом у Франції і був одним з головних фаворитів на майбутніх наступного року президентських виборах. Нинішній скандал викликав потрясіння у французьких політичних колах. Уряд виступив із закликом "дотримуватися граничної обережності у коментарях і судженнях", а лідери всіх основних партій, включаючи генсека СПНР Жан-Франсуа Копе і першого секретаря Соцпартії Мартіна Обрі, закликали дотримуватися принципу презумпції невинності і дочекатися висновків слідства.
Саркозі, в свою чергу, досі зберігав мовчання і утримувався навіть від непрямих коментарів з приводу того, що сталося.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас