ВР скасувала необхідність реструктуризації заборгованості за послуги ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР скасувала необхідність реструктуризації заборгованості за послуги ЖКГ

Казна та Політика
596
Верховна Рада України, в ході вечірнього засідання, ухвалила за основу і в цілому урядовий законопроект, який передбачає відмову від обов'язкового укладання боржником з підприємствами, що надають житлово-комунальних послуги, договори про реструктуризацію цієї заборгованості. Відповідний проект "Про внесення зміни до статті 3 закону України "Про реструктуризацію заборгованості за надані послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і комунальні послуги, що склалася станом на 1 грудня 2006 р." (№ 8390 від 14.04.2011 р.) підтримали 285 народних обранців.
Ухвалений акт виключає з стаття 3 чинного закону таке положення:
"Кабінету міністрів України в місячний термін з дня набуття чинності даного закону внести зміни у свої нормативно-правових актів, передбачивши включення до умов надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, у разі наявності заборгованості з платежів за житлово-комунальні послуги, норми про обов'язкове укладання боржником з підприємствами, що надають житлово-комунальних послуги, договори про реструктуризацію цієї заборгованості".
На думку авторів, ухвалення документа створить умови для соціального захисту громадян, які мають право на отримання субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, а саме: скоротить в часі процес отримання субсидії, буде сприяти залученню більшого числа громадян для отримання зазначеної субсидії.
За даними Державної служби статистики, заборгованість населення України по оплаті житлово-комунальних послуг у березні 2011 р. зменшилася на 0,8% в порівнянні з лютим. На початок квітня вона становила 12,64 млрд грн.
За даними Держстату, зменшення заборгованості спостерігалося в 21 регіоні України. Середній термін заборгованості населення за послуги так і залишився на рівні 2,8 місяця. Згідно з повідомленням, у січні-березні 2011 р. українці заплатили за житлово-комунальні послуги 12,1 млрд. гривень, або 90,2% нарахованих за цей період сум.
Найвищий рівень оплати спостерігався в Закарпатській, Львівській та Івано-Франківській областях (103,2-99,4%). Найнижчий - в АР Крим, Дніпропетровській, Луганській та Донецькій областях (79,6-86,4 %).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас