Ляпіна закликає Януковича ветувати скасування обов'язкового погодження здійснення держзакупівель у одного учасника до Мінекономіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ляпіна закликає Януковича ветувати скасування обов'язкового погодження здійснення держзакупівель у одного учасника до Мінекономіки

Казна та Політика
111
Депутат Верховної Ради Ксенія Ляпіна (фракція Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона") закликає Президента Віктора Януковича ветувати закон, яким парламент скасував обов'язкове узгодження здійснення державних закупівель в одного учасника в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі.
Про це вона заявила на брифінгу.
"Ми будемо звертатися до Президента України, тому що на цей закон потрібно накласти вето і внести до нього суттєві зауваження. Що з цього вийде - побачимо, але ми вважаємо, що якщо закон у такому вигляді набуде чинності, то буде йтися про десятки мільярдів гривень бюджетних втрат на неефективні закупівлі", - сказала Ляпіна.
На її думку, ухвалена парламентом редакція закону не тільки не покращила чинний нормативний акт, а значно його погіршила.
Зокрема, за словами депутата, ухвалений закон обмежив доступ громадськості до інформації про заявки та результати тендерів з держзакупівель.
"Те, що зараз схвалено, звужує перелік інформації, що розкривається. Зокрема, ряд етапів проведення тендеру буде проходити за закритими дверима. Відповідно, це зменшить можливість громадського контролю та контролю преси над ходом держзакупівель, а значить підвищить корупцію", - пояснила парламентарій.
На думку Ляпіної, сприяти корупції буде і рішення Ради звузити коло суб'єктів, які зобов'язані користуватися законом про держзакупівлі.
Як повідомляло агентство, Ляпіна вважає розширення Радою можливостей змінювати умови договорів про держзакупівлю до виконання сторонами своїх зобов'язань таким, що у повному обсязі сприяє корупції.
17 травня Рада скасувала обов'язкове узгодження здійснення державних закупівель в одного учасника в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас