Терьохін вважає закон про держзакупівлі таким, що закріплює корупційні схеми їх здійснення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Терьохін вважає закон про держзакупівлі таким, що закріплює корупційні схеми їх здійснення

Казна та Політика
114
Депутат Верховної Ради, член фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" Сергій Терьохін вважає, що закон, яким Рада скасувала обов'язкове узгодження здійснення державних закупівель в одного учасника в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, закріплює корупційні схеми здійснення держзакупівель.
Про це він сказав на брифінгу.
За словами Терьохіна, сфера державних закупівель є однією з найбільш корупційних сфер діяльності будь-якого уряду, і, ухваливши цей закон, чинна влада підтвердила те, що і вона користується корупційними схемами.
"Введені спеціальні норми, які узаконюють, допустимо, ситуацію, коли замість 1 тис. тонн вугілля середньої якості купується 10 тонн вугілля іншої якості, або замість 10 Skod можна буде купувати 1 Mercedes, і це буде законним", - зазначив депутат.
Він обурився тим, що цим законом парламент дозволив уряду засекретити інформацію про здійснення держзакупівель і, за його оцінками, 2/3 тієї інформації, яка оприлюднюється зараз, стане закритою.
"Більше того, тепер, якщо йде закупівля більше (ніж на) 10 млн гривень, то необхідно обов'язкове страхування ризику непостачання цих товарів певною страховою компанією. Я думаю, що в кінці тижня ми навіть дамо перелік цих страхових компаній як обов'язкових для корупційних відкатів", - додав депутат.
За словами Терьохіна, відповідним законом парламент зробив неможливим оскарження в суді тендерних процедур.
Як повідомляло агентство, Рада скасувала обов'язкове узгодження здійснення державних закупівель у одного учасника до Мінекономіки.
1 червня 2010 р. Рада ухвалила нову редакцію закону "Про здійснення державних закупівель".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас