Греція розмістила 1,6 млрд євро в короткострокові векселі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція розмістила 1,6 млрд євро в короткострокові векселі

Казна та Політика
227
Греція розмістила у вівторок 13-тижневі казначейські векселі на 1,63 млрд євро, повідомила організація з управління державним боргом країни. Прибутковість дещо зменшилася - до 4,06% з 4,10% за аналогічного розміщення 19 квітня. Попит більш ніж у три рази перевищив обсяг пропозиції.
Прибутковість грецьких паперів перебуває в центрі уваги через чутки про необхідність продовження кредитної підтримки або організації нових стабілізаційних кредитів ЄС і МВФ, щоб країна могла виплачувати свій суверенний борг. Греція рік тому отримала обіцянки 110-мільярдних кредитів в обмін на жорстку бюджетну програму.
Розміщення векселів проходить на тлі майбутнього у вівторок засідання Екофіна, до якого входять міністри фінансів країн ЄС. Передбачається, що міністри обговорять грецьке питання, а також схвалять виділення зовнішньої фінансової допомоги Португалії.
Афіни регулярно тестують ситуацію короткостроковими запозиченнями, щоб не йти повністю з ринку боргу, однак рекордні відсотки з облігацій як і раніше роблять неможливим повернення до довгострокових самостійних позик.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас