МВФ: Переговори з Україною затягуються, але це не означає, що вони провалилися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Переговори з Україною затягуються, але це не означає, що вони провалилися

Казна та Політика
402
Київ отримає наступний, третій за рахунком, транш кредиту від Міжнародного валютного фонду тільки після того, як виконає взяті на себе зобов'язання. Про це на конференції в Лондоні заявив напередодні постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр.
"Те, що переговори затягуються, не означає, що вони взагалі провалилися. Ми висунули Україні конкретні вимоги щодо пенсійної реформи і заниження цін на газ для населення. Український уряд попросив певний час для їх виконання. Тепер ми очікуємо на сигнал з Києва про успішне проведення реформ", - зазначив Альєр.
26 квітня він заявив, що наступний транш кредиту від МВФ може надійти на Україну тільки після того, як у Києві виконають чотири вимоги фонду. Зокрема, йдеться про пенсійну реформу і приведення її у відповідність до тих вимог, які були прописані сторонами раніше; коригування тарифів на газ та опалення; приведення дефіциту компанії "Нафтогаз України" до показника не більше 3% ВВП; також передбачається скасування вимоги про те, що Нацбанк України повинен закуповувати рекапіталізаційні облігації протягом п'яти днів за їх номінальною вартістю. Після цього глава Національного банку України Сергій Арбузов сказав, що за підсумками першого півріччя 2011 року українська влада розраховує на отримання від МВФ відразу двох кредитних траншів на суму близько 3 млрд доларів.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас