В Азарова обіцяють вітчизняну гречку вже до кінця липня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Азарова обіцяють вітчизняну гречку вже до кінця липня

Аграрний ринок
190
Уряд зробив висновки з торішнього неврожаю гречки і добився принципової зміни ситуації, йдеться в повідомленні Кабінету міністрів України.
Так, відзначає влада, до 29 квітня, в максимально ранні терміни, було посіяно 17 тисяч гектарів гречки - за середньої врожайності за останні три роки (8 центнерів з гектара) в кінці липня - початку серпня поточного року очікується намолот 13 - 13,5 тисячі тонн зерна гречки нового врожаю.
"Всього, за даними регіонів, прогнозоване виробництво гречки в усіх категоріях господарств очікується близько 300 тис. тонн, що на 166 тисяч тонн більше за врожай 2010 року. Посівна площа гречки в усіх категоріях господарств України складає 313 тисяч гектарів, тобто на 98 тисяч гектарів або на 45% більше, ніж минулого", - запевняють у Кабміні.
При цьому в повідомленні уряду зазначається, що значні площі посівів зосереджені в найбільш сприятливих природно-кліматичних регіонах, зокрема в господарствах Сумської, Хмельницької, Вінницької, Харківської, Кіровоградської, Полтавської, Чернігівської, Тернопільської, Київської та Черкаської областей.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас