Парламент ухвалив за основу законопроект про внесення змін до Митного кодексу України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент ухвалив за основу законопроект про внесення змін до Митного кодексу України

Казна та Політика
589
Впровадження нового порядку митного оформлення іноземних інвестицій, скорочення митного оформлення до чотирьох годин з моменту подання митної декларації та документів, введення персональної відповідальності посадової особи митниці за неправомірні затримки митного оформлення, а також інші зміни в Митного кодексу України підтримав в першому читанні парламент у вівторок.
За ухвалення за основу відповідного проекту закону "Про внесення змін до Митного кодексу України та інших законодавчих актів України" (№8130-д), внесеного до парламенту народним депутатом (Партія регіонів) головою комітету Верховної Ради з питань фінансової, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталієм Хомутинником, проголосували 257 народних депутатів парламенту.
"У новій редакції кодексу (Митного) знайшли відображення такі ключові питання реформування митної служби, як спрощення і прискорення митних процедур, зниження впливу людського фактору на процес і результат митного оформлення товарів, наближення процедур до європейських стандартів, а також підвищення ефективності протидії митним правопорушенням, посилення ролі постаудиту, визначення чітких термінів проведення митниками процесуальних дій", - сказав Хомутинник, представляючи документ у парламенті.
Так, на його думку, всі зазначені норми дозволять бізнесу значно скоротити час та фінансові ресурси на виконання митних формальностей, буде сприяти зменшенню проявів корупції.
Він пояснив, що в допрацьованому документі також враховано ряд норм, зокрема, про відповідальність митних органів за неправомірне затягування часу, ліквідацію корупції на кордоні, надання можливості здійснення митного оформлення в будь-якому митному органі (без відкріплень і дозволів), проведення митного оформлення протягом чотирьох робочих годин та ін. У законопроекті також враховані положення Податкового кодексу України, а також передбачено впровадження електронного декларування і використання інформаційних технологій.
Як зазначив Хомутинник, нова редакція Митного кодексу об'єднала найкращі напрацювання двох законопроектів про внесення змін до Митного кодексу й інші законодавчі акти України (№8130 і 8130-1), розроблені двома авторськими колективами з урахуванням позиції Кабінету міністрів, Державної митної служби народних депутатів та представників бізнесу.
За його словами, у доопрацьованому законопроекті, зокрема, враховані положення закону "Про приєднання України до Протоколу про внесення змін до Міжнародної конвенції про спрощення та гармонізацію митних процедур", Конвенції про тимчасове ввезення та оновленого Митного кодексу ЄС 2008 року, а також принципи реформування Митної служби України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас