Новий генпрокурор США хоче допитати керівництво найбільших банків Уолл-стріт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий генпрокурор США хоче допитати керівництво найбільших банків Уолл-стріт

Казна та Політика
353
Генеральний прокурор Нью-Йорка почав розслідування діяльності американських банків із сек'юритизації та продажу інвесторам іпотечних паперів під час кризи. В рамках слідства він має намір найближчим часом зустрітися з керівництвом, як мінімум, трьох американських банків, щоб прояснити їх дії в цей період.
Ерік Шнейдерман, який змінив на цій посаді нещодавно Андрю Куомоу, має намір допитати керівництво Bank of America, Goldman Sachs і Morgan Stanley, повідомили інформовані джерела Financial Times.
Повномасштабне розслідування діяльності банків з іпотечних заставних стане дебютом Шнейдермана як контролера Уолл-стріт. Воно також означає новий головний біль для великих банків, яким вже й так була висунута велика кількість правових та регулятивних претензій з приводу їх дій на іпотечному ринку до і під час фінансової кризи. Однак це розслідування не має причетності до справи, що розглядається зараз у прокуратурах всіх 50 штатів країни, за звинуваченням у неналежних діях щодо позбавлення права викупу застав, говорять джерела.
Під час бульбашки на ринку нерухомості банки з тисяч іпотечних боргів формували облігації, які забезпечувалися через іпотечні кредити, і продавали їх інвесторам по всьому світу. Багато таких облігацій отримали потрійний кредитний рейтинг "А" навіть незважаючи на те, що вони були сформовані з високоризикових боргів. Різке падіння вартості нерухомості в США, яке почалося в 2006 році, спровокувало широкомасштабний дефолт, який в свою чергу знецінив облігації, часом до вартості макулатури. Зараз, коли два роки після кризи вартість цих активів знову відновлюється, ринок нових сек'юритизацій як і раніше завмер в мертвій точці.
Комісія з цінних паперів і бірж США також веде розслідування, чи вводилися інвестори в оману з приводу іпотечних кредитів, використаних для підтримання цінних паперів. Адміністрація генерального прокурора в Манхеттені нещодавно звинуватила Deutsche Bank і його іпотечне відділення в США в необачній підтримці ризикованих боргів у рамках федеральної програми страхування іпотечних заборгованостей.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас