Рада має намір привести Митний кодекс України у відповідність до Міжнародної конвенції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада має намір привести Митний кодекс України у відповідність до Міжнародної конвенції

Казна та Політика
263
Верховна Рада має намір привести Митний кодекс України у відповідність до Міжнародної конвенції про спрощення та гармонізацію митних процедур.
За закон про внесення відповідних змін до Митного кодексу України та інші законодавчі акти України проголосував 257 народний депутат з 387 зареєстрованих в залі засідань.
Законопроект передбачає, що декларант має право здійснити митне оформлення товарів у будь-якому митному органі протягом 4 годин з моменту подання митної декларації та документів, і передбачає персональну відповідальність посадової особи митниці за неправомірні затримки митного оформлення.
Законопроект також закріплює право декларанта задекларувати товари до моменту їх прибуття в Україну. Документ звільняє декларанта від відповідальності за ненавмисні помилки.
Законопроект пропонує ввести новий порядок митного оформлення та державної реєстрації іноземних інвестицій.
Документ також передбачає встановити нормами Митного кодексу перелік особистих речей, які при переміщенні громадян через митний кордон України не підлягають декларуванню та звільняються від оподаткування. Документ також передбачає лібералізацію норм з вивезення товарів. Згідно з документом, письмовому декларуванню з наданням митної декларації підлягають товари, сумарна вартість яких перевищує EUR10 тис. Документ також пропонує підвищити вартісну межу ввезення товарів без сплати податків (ручна поклажа - EUR2 тис., поштові відправлення - EUR300) і визначає загальну митну ставку розміром 10%, що нараховується на обсяги товарів, що перевищують норми неоподатковуваного податком ввезення. У разі, якщо товари ввозяться на суму понад EUR EUR10 тис., згідно із законопроектом, застосовуються повні митні ставки, передбачені митним тарифом країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас