Кримінальну справу Луценка передано до Печерського суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кримінальну справу Луценка передано до Печерського суду

Кримінал
372
Кримінальну справу стосовно колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка з обвинувальним висновком направлено до Печерського районного суду Києва для розгляду по суті. Про це повідомив відділ зв'язків зі ЗМІ Генеральної прокуратури.
У повідомленні також відзначається, що у вівторок прокурор Києва Анатолій Мельник провідав Луценка в лікарні. "За даними прокурора, скарги на лікарів та умови утримання не надходили", - підкреслили в Генпрокуратурі.
Як повідомлялося, Луценко перебуває у СІЗО з 26 грудня 2010 року. Йому висунуто остаточно обвинувачення у вчиненні злочинів, передбачених частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групи осіб), частиною 3 статті 365 КК України (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки ), частини 3 статті 364 КК України (зловживання владою і службовим становищем, що спричинило істотну шкоду охоронюваним законом правам громадян, вчинене працівником правоохоронного органу).
Апеляційний суд Києва 22 квітня продовжив термін арешту Луценка до 26 травня, після чого екс-міністр заявив про намір з 22 квітня розпочати голодування.
28 квітня екс-міністр письмово поінформував керівництво Київського СІЗО про відмову приймати їжу.
10 травня Луценка перевили з медчастини СІЗО в лікарню швидкої допомоги для проведення медичного обстеження в умовах стаціонару. Після відвідин чоловіка в понеділок його дружина Ірина Луценко заявила, що лікарі "категорично просять" її умовити чоловіка припинити голодування, інакше вони не зможуть врятувати його".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас